Kém minikamerák sokféle felhasználási móddal rendelkeznek különféle formákban. Léteznek különálló minikamerák, álcázott minikamerák elektrotechnikai készülékekben vagy önálló miniatűr kameramodulok. Ennek következtében el kell döntenie, hogy minikamerát memóriával vagy vezeték nélküli minikamerát szeretne, amely lehetővé teszi távoli valós idejű követést. A következő bekezdésekben röviden ismertetjük az egyes minikamerák jellemzőjét.

Kém minikamerák belsőmemóriával

Azok a minikamerák amelyek belső memóriával rendelkeznek általában saját akkumulátorral vannak felszerelve, így teljesen függetlenül működnek, ezért különösen alkalmasok azok számára akik nem akarnak túl sok időt tölteni a minikamerák telepítésével. Ha vásárol egy kész, jól álcázott minikamerát belső memóriával, elegendő csak a kiválasztott helyre elhelyezni, és azonnal elkezdheti a megfigyelést.

A kém minikamera kiválasztásokkor figyeljen a következő funkciókra

  • Belső memória / memóriakártya támogatása
  • Mozgásérzékelés (nagyon praktikus funkció)
  • Akkumulátor kapacitás / állandó hálózati csatlakozás lehetősége
  • Távvezérlés / kézi vezérlés
  • Fényérzékenység

Sokan csak a felbontás alapján válasszák ki minikamerájukat. A gyakorlatban ezek a paraméterek azonban nem annyira fontosak. Ezért javasoljuk, hogy vegye figyelembe a fent említett pontokat a minikamera kiválasztásakor.

Vezetéknélküli minikamerák

A vezeték nélküli minikamerák nem rendelkeznek szabványos adathordozóval, és elsősorban a helyiség azonnali, távoli megfigyelésére szolgálnak. Ezért a vezeték nélküli minikamerákat egy LCD vezérlőkészülékkel kell kiegészíteni, ahol azonnal megfigyelheti a kamera felvételit vagy vezeték nélküli DVR-t, amelyben a felvételek tárolásra kerülnek. Természetesen e két változat kombinációja is lehetséges.

A vezeték nélküli minikamera kiválasztásokkor figyeljen a következő funkciókra

  • Maximális hatótávolság
  • Saját akkumulátorral ellátott
  • Akkumulátor kapacitás / állandó hálózati csatlakozás lehetősége
  • Jeladói frekvencia
  • Biztonságos jeladói frekvencia támogatása

A vezeték nélkül minikamerák gyakran nincsenek saját akkumulátorral ellátva, így csatlakoztatni kell őket egy külső akkumulátorhoz vagy az elektromos hálózathoz. A biztonságos frekvenciatámogatás különösen fontos a 2,4 GH-es operációs kamerák esetében, ahol gyakran előfordulhat a WiFi hálózatokkal való interferencia a biztonságos átvitel során. A biztonságos átvitel azt is biztosítja, hogy a minikamera felvételeit semmilyen jogosulatlan személy nem tudja megnézni.